Skip to main content

Opskrifter

Quattro tilbyder nu alle interesserede et indblik i den kulinariske side af kvistproduktion. Her er et udpluk af vores ynglingsretter:

Arkitektens forret: Kvistsuppen

Efter en dag på tegnestuen er der ikke noget så afslappende som at tilberede et godt måltid mad til familien eller gæster. Det må meget gerne være enkelt, men altid lækkert og velsmagende.

Ingredienser:
1 frisk hovedsalat.
3 kartofler.
1 ltr. grønsagsbouillon.
Persille eller brøndkarse.
Fløde eller smør.
Kviste fra
– Rosmarin.
– Merian.
– Mynte.
– Timian.
 Fremgangsmåde
til 4 personer

Salat strimles og kartoflerne skæres i grove tern. De lægges i bouillonen sammen med kvistene og koges møre. Herefter blendes suppen og der tilsættes fløde eller smør hvis du vil have en blank suppe. Suppen smages til med salt og peber.

Ved serveringen skal suppen være rygende varm og pyntes med persille- eller brøndkarsekviste. Spis baguette til.


Arkitektens hovedret: Kalvelever

Efter en dejlig kvistsuppe skal hovedretten serveres, og her står den på kalvelever til 4 personer.

Ingredienser:
500 gr. kalvelever.
Maille-dijon sennep.
Fløde.
Olivenolie.
Eddike.
Små nemme kartofler.
Persille eller brøndkarse.
 Fremgangsmåde:
Leveren skæres i 1-2 cm tykke skiver og lægges i vand tilsat 2 spsk. Eddike i en ½ time. Herefter skylles og renses leveren, hvorefter den steges. Skal ikke gennemsteges, da den så bliver tør, men steges medium. Herefter tages leveren af panden og lægges i en skål med staniol over.

Panden koges af med lidt vand og tilsættes et par spsk. Maille sennep og ca. 1 dl. Fløde.

De små kartofler renses og skylles. Koges i gryde med skrald og med lidt salt til. Prøv at koge dem perfekt, så de falder af knivsbladet, når du stikker kniven i kartoflerne. De skal selvfølgelig ikke være rå, men heller ikke nogle der falder fra hinanden. Kartofler får lov til at køle lidt af. Tag en pande, smelt smør eller olie herpå og rist nu kartoflerne til de bliver let brune og igen er varmet igennem.

Tallerkenserver ved at anrette et par leverskiver og de pandestegte kartofler. Hæld sennepssaucen over og pynt med brøndkarsekviste.

En meget velsmagende ret hvortil en kraftig rødvin fremhæver smagen.


Konstruktørens yndlings hovedret: Kvist Cordon Bleu

Kvist Cordon Bleu med score gulerødder og ”flunk”-kartofler
4 personer

Ingredienser

8 skiver kalvefilet (7mm)
4 skiver god kogt skinke
4 skiver ost, gerne gruyere
1 æg
Rasp, gerne hjemmelavet

4 gulerødder, skåret i stave 5 x 5 x 30 mm
1 rødløg, skiveskåret
1 dl piskefløde
Koldpresset rapsolie til stegning

4 bagekartofler
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
1 bdt forårsløg
Smør
1 dl fløde
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Fedtkant skæres af kalvefileten, skær 8 skiver 7mm tykke.
1 skive skinke og 1 skive ost lægges mellem 2 stk. kalvefilet, der lukkes med kødnåle og vendes i det sammenpiskede æg og rasp, der er blandet med salt og peber.
Disse lægges til side, medens du lave ”flunk”-kartoflerne.

“Flunk”-kartofler
Vask kartoflerne og kog dem til de er godt møre. Skær et låg af kartoflerne og udhul dem. Mosen fra kartoflerne kommes i en skål. Mosen røres med smør, fløde, krydderierne og de finthakkede forårsløg.
Mosen kommes tilbage i de udhulede kartofler. Kartoflerne pyntes med rasp og en klat smør.
Disse er nu klar til 15 – 25 min i en 200 grader varm ovn til de er gyldne.

Scoregulerødder
Gulerodsstavene koges i 5 min. Tages op af gryden og drænes. De skiveskårne løg sauteres i rapsolien til de er klare. Gulerødderne kommes tilbage i gryden, der krydres med rigeligt peber og meget lidt salt. Fløden kommes i og gryden står og simrer til fløden er kogt tyk.

Kartoflerne kommes i ovnen, Kvist Cordon Bleu’erne steges 2 min på hver side, til du kan se osten sive ud. Retten serveres, eventuelt med en mormor salat (husk kødnålene!).

God appetit.


Salgchefens dessert

Flamberede pandekager
8 æg piskes med 125 g mel. Deri blandes 200 g koghedt smør og 3/4 l mælk. Dejen smages til med salt, sukker, vanilje og reven citronskal. Pandekagerne bages meget tynde på en hed pande. Smør kun panden første gang. Skal det være Crêpes Suzette, vendes pandekagerne i en appelsinsovs, flamberes med cognac og drysses med mandelsplitter. Sovsen laves af saften af 1 appelsin og 1/4 citron, reven citron og appelsinskal, 20 g smør, 20 g sukker, 2 cl Grand Marnier og 1 cl cognac. Sukkeret karamelliseres, og frugtskallen tilsættes. Brug en kobberpande og flambér, mens gæsterne kigger på. Det ser flot ud med de blå flammer både over og under panden. Til sidst hældes smørret og saften over. Velbekomme!


Kontordamens søde lag-på-lag-kage

Ingredienser:
3 stk. gode tykke lagkagebunde.
Ca. 800 gram frosne jordbær.
1 plade god mørk chokolade.
½ liter fløde.
1 brev kagecreme.
Marcipan.
 Fremgansgmåde:
De frosne jordbær koges i en gryde sammen med lidt vand og sukker, bærerne skal smage sødt. Det koges ind til en god klumpet jordbærgrød.

Mens grøden køler af, piskes fløden i en skål og kagecremen i en anden, det stilles på køl. Chokoladen hakkes i tilpasse små stykker.

Bland de hakkede chokolade stykker i flødeskummen, og bland derefter forsigtigt den kolde jordbærgrød i.

Smør et tyndt lag kagecreme på lagkagebunden(stænk evt. lagkagebundene med lidt vand eller portvin/sherry). Smør derefter jordbærflødeskummet på, læg en ny bund på og gentag. Afslut med jordbærflødeskummet på toppen og ”beklæd” kagen rundt i siden med et tyndt lag marcipan.